Oikeusministeriö lähettää presidentinvaalissa jälleen uusille äänestäjille kirjeen, jolla pyritään innostamaan nuoria käyttämään äänioikeuttaan. Yli 48 000 nuorella on nyt ensimmäistä kertaa tilaisuus äänestää valtiollisissa vaaleissa.

Vaalit.fi -verkkosivusto on mukana myös Facebookissa. Kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret äänestäjät.

Ministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi on saatavilla tietoa presidentinvaalista noin kahdellakymmenellä eri kielellä. Mukana ovat inarinsaame, koltansaame, pohjoissaame, karjala, romani ja viittomakielet sekä englanti, viro, venäjä, somali, saksa, kiina, vietnam, turkki, arabia, espanja, ranska, kurdi ja albania.

Vaalisivuilla on myös selkokielistä aineistoa suomeksi ja ruotsiksi. Painettu selkokielinen esite vaaleista on lähetetty erityisryhmille yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa.

Presidentinvaalin ehdokastiedot tuotetaan näkövammaisille saavutettavassa muodossa: äänitteenä, pistekirjoituksella ja verkkosivuilla. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Näkövammaisten Keskusliiton kanssa.

Presidentinvaalia tuodaan esille tv-tietoiskulla, jota esitetään tv-kanavilla ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän äänestyksen yhteydessä.

0 Comments:

Post a Comment



Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu