Kun kaikki odottavat vielä elokuun helteitä, eli kesän viimeisiä kesäpäiviä saapuviksi, niin tässähän voisi samalla kirjoittaa Helsinkiläisten ylivoimaisesti suosituimman aurinkorannan uudesta investoinnista. Jos ei kukaan ole vielä kuullut niin hietsun rantaviivaa koristaa uusi kahvila/ravintola mistä löytyvät myös uudet pukuhuoneet.

Siitä ei ole tarkempaa tietoa vielä, maksaako palvelu jotain, mutta rakennus on ainakin aivan helvetin ruma. En tiedä, mitä on tapahtunut jotta tällaiselle hankinnalle on annettu luvat, mutta rantaa koristamaan sitä ei ainakaan ole luotu. Mielipiteet ovat tähän mennessä olleet melko yksiselitteiset sen suhteen, pidetäänkö rakennuksen ulkonäöstä vai ei. Omassa tuttavapiirissäni rakennukseen on suhtauduttu ainakin hyvin kielteisesti, kuten myös valtakunnallisilla keskustelupalstoilla.

Ketä tällainen hankinta sitten hyödyntää? Siitäkin on ollut paljon keskustelua, mutta itse olen päätynyt siihen selitykseen, että talo on juuri tarpeeksi moderni ja mauton, jotta se sama roskaväki joka rantaa usein miehittää varmasti tykästyy siihen. Onhan rakennuksen edustalla sentään nurmikkoa, siirrettyä sellaista, vielä kastelulaitteiden kera. Rakennuksen arkkitehtuuri noudattaa juuri sitä linjaa mitä suurin osa Suomalaisesta keskivarallisesta porukasta edustaa, eli isoja hankintoja lainatulla rahalla, mutta ilman mitään tyylitajua. Tyylitajua kun ei rahalla voi ostaa.

Itse pidin paljon enemmän vanhasta puutalosta, vaikka kuselta haisikin, mutta siinä oli sentään jotain historiaa ja suomalaista. Nykyinen metallihäkkyrä ei ole kotoisin juuri mistään, mutta varmasti sitä tullaan käyttämään niissä piireissä, jotka eivät paljon lehtiä lue tai eteensä katso.

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu