Oletko ajatellut, että shakki voisi olla juuri sinulle sopiva harrastus? Kenties olet jo pohtinut, missä lähin shakkikerho kokoontuu, mutta et ole saanut itsestäsi irti asian tarkempaa selvittämistä.

Helsingissä ja ylipäänsä pääkaupunkiseudulla kokoontuu lukuisia shakkikerhoja. Yksi hyvä vaihtoehto olisi esimerkiksi Lauttasaaren shakkikerho (Helsinki). Shakkikerho on suhteellisen pieni, mutta toimii varsin aktiivisesti: kerholaiset kokoontuvat joka keskiviikko Lauttasaaren kirkon kerhohuoneeseen pelaamaan pienimuotoisen shakkiturnauksen.

Kerhossa on haluttu pitää kynnys toimintaan osallistumiselle mahdollisimman alhaisena -- siksi kuka tahansa voi tulla mukaan kerhon toimintaan, eikä turnauksista peritä minkäänlaista osallistumismaksua.

On toki muitakin vaihtoehtoja harrastaa shakkia. Esimerkiksi kirjeshakki on vielä nykyäänkin monien rakas harrastus. Nykyaika on toki tullut myös kirjeshakkiin, sillä postikortit on vähitellen korvattu erilaisilla internetin pelipalvelimilla. Näin kirjeshakki on muuttunut aikaisempaa hiukan nopeammaksi, mutta samalla myös halvemmaksi harrastukseksi.

Kirjeshakin ja shakkikerhojen lisäksi monet harrastavat tehtäväshakkia. Itse en ole oikeastaan koskaan harrastanut tehtäväshakkia, sillä shakkikerhon toiminta on riittänyt minulle aika pitkälle. Viime vuosina olen tietysti pelannut paljon myös pikapeliä netin monilla pelipalvelimilla. Monet muutkin pelaavat nykyään shakkia internetissä, eikä ihme: pelikaverin löytää yleensä muutamassa sekunnissa, eikä kotoa tarvitse lähteä minnekään. Mukavampaa tapaa harrastaa shakkia tuskin onkaan.

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu