Sijoitusvakuutus on kustannustehokas tapa sijoittaa tietty rahasumma useammaksi vuodeksi. Sijoitusvakuutuksen rahat päätyvät valitsemaasi sijoitusrahastoon, minkä ansiosta vakuutus voi tuottaa mukavasti tuloja. Lisäksi vakuutukseen kuuluu henkivakuutus.

Henkivakuutuksen ansiosta varat siirtyvät omaisille


Sijoitusvakuutus sisältää henkivakuutuksen, minkä vuoksi kuolemantapauksen kohdatessa eivät omaiset jää vaille säästöjä - kuten voisi tapahtua vaikkapa pelkän eläkevakuutuksen yhteydessä.

Henkivakuutuksesta lähiomainen voi saada 35 000 euroa verovapaasti. Vakuutetun puolison osuus voi olla tätä suurempi. Sen ansiosta sijoitusvakuutus on hyvä väline myös perintösuunnittelun osaratkaisuna.

Tuotto ja riski kuuluvat sijoittamiseen


Mihin tahansa sijoitukseen liittyy aina kaksi näkökulmaa: tuotto ja riski.

Sijoittamisen yhteydessä riski tarkoittaa sijoituksen arvon vaihtelua. Esimerkiksi osakkeen arvo voi vaihdella kymmeniä prosentteja vuodessa. Pankkitalletuksen tai asunnon arvo on paljon vakaampi.

Tuotto taas on sijoittajan saama korvaus riskistä. Kun sijoittaja on valmis ottamaan hiukan enemmän riskiä, hän saa sijoitukselleen hiukan korkeamman tuoton. Alhainen riski taas tuo vain alhaisen tuoton.

Sen vuoksi on mahdotonta sanoa, mikä sijoitus on paras. Kyse on loppujen lopuksi siitä, paljonko sijoittaja haluaa ottaa riskiä ja minkälaista tuottoa hän vaatii sijoitukseltaan.

Tämä tuotto-odotuksen ja riskinsiedon yhdistelmä johtaa eri sijoittajat sijoittamaan erilaisiin sijoitustuotteisiin.

Voit valita tuotto- ja riskitason itse


Sijoitusvakuutuksen ottaja voi luonnollisesti valita haluamansa riskin määrän. Esimerkiksi Alexandrian rahastovalikoimassa on rahastoja sekä varovaiselle sijoittajalle että korkeaa tuottoa haluavalle sijoittajalle.

Sen vuoksi rahastovalikoimasta löytyy sopiva rahasto useimpien tarpeisiin.

Toisaalta fiksu sijoittaja kiinnittää aina huomiota myös sijoituksensa hallinnointikustannuksiin. Niillä ei ole juuri merkitystä vuoden tai kahden aikäjänteellä sijoittavan kannalta, mutta vuosikymmenien mittaan korkoa korolle -vaikutus saa aikaan huimia eroja sijoitusten tuotoissa.

Sen vuoksi myös varovaisen sijoittajan kannattaa harkita hiukan ensimmäistä ajatustaan korkeampiriskisen sijoitusvakuutuksen ottamista -- vain niin on mahdollista päästä korkeaan tuottoon.

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu